NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Oříšková roláda BEZ MOUKY připravena za pár minut
Oříšková roláda BEZ MOUKY připravena za pár minut
Recept Oříšková roláda BEZ MOUKY připravena za pár minut
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   6.3.2016

Oříšková roláda BEZ MOUKY připravena za pár minut

Fantastická oříšková roláda bez mouky se zakysanou smetanou. Šťavnatá, rychlá a jednoduchá. Možná bych příště zaměnila zakysanou smetanu za mascarpone nebo i za krém ze šlehačky a mascarpone, bylo by to tužší a lépe by se to krájelo. Zakysaná smetana trochu vpila do těsta, ale chuťově musím říct, že roláda byla delikátní. Určitě jsem ji doma nedělala naposled. Mňamka, celá rodinka si pochutnala. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
vejce
4 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
50 g
mleté vlašské ořechy
200 g
zakysaná smetana
moučkový cukr podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme kr. a vanilkový cukr. Když máme tuhou lesklou pěnu, přidáme vidličkou rozmíchané žloutky a nakonec jen zlehka vařečkou vmícháme mleté ořechy.
  2. Připravíme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a navrstvíme tenkou vrstvu těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 12-15 minut.
  3. Ihned po upečení stáhneme papír (Pokud se vám nedaří, přikryjte papír navlhčenou utěrkou, chvíli počkejte a zkuste to znovu. Papír by se měl od těsta odlepit.)
  4. Zakysanou smetanu utřeme s moučkovým cukrem a potřeme těsto. Srolujeme a odložíme do chladničky.
  5. Vrch před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář