NejRecept.cz Národní kuchyně Slovenská kuchyně Kynuté bryndzové koláčky
Kynuté bryndzové koláčky
Recept Kynuté bryndzové koláčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   3.3.2016

Kynuté bryndzové koláčky

Jsem spokojená s výsledkem. Vynikající brynzové koláčky. Zvolila jsem i jiné náplně - nivu a slaninu. Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

350 g
hladké mouky
150 g
polohrubé mouky
50 g
droždí
1/2 lžičky
soli
1 lžíce
cukru
2 ks
vejce
100 ml
oleje
250 ml
mléka
1 ks
vejce na potření

Náplň:

250 g
bryndzy
1 ks
vejce
mletá červená paprika
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve připravíme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Pak kvásek smícháme s ostatními surovinami, vymícháme hladké těsto, poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
  2. Po vykynutí těsto rozválíme na výšku asi 0,5 cm a vykrajujeme kolečka.
  3. Přendáme je na plech. V prostředku uděláme důlek a naplníme ho bryndzovou náplní. Tu připravíme smícháním všech surovin.
  4. Zvolila jsem i jiné náplně - nivu a slaninu.
  5. Upečeme dozlatova při 200 C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář