NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Fantastický nepečený dort z bílé čokolády
Fantastický nepečený dort z bílé čokolády
Recept Fantastický nepečený dort z bílé čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   2.3.2016

Fantastický nepečený dort z bílé čokolády

Bez pečení, bez zbytečného máslového krému a hlavně jednoduché na přípravu. Základ klasický jako na základní cheesecke - sušenky, máslo, ale přidává ještě čokoláda, aby to pořádně ztuhlo. Já osobně miluji bílou čokoládu a krém z této čokolády je neskutečně dobrý. Použila jsem i želatinu, aby to pořádně ztuhlo, ale kdo má rád krémy, které nejsou tak tuhé, může želatinu vynechat. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

300 g
sušenky
125 g
máslo
1 bal.
mléčná čokoláda

Dále budeme potřebovat:

3 bal.
bílá čokoláda
600 ml
smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr
2 lžíce
prášková želatina
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce rozpustíme máslo a mléčnou čokoládu - použijeme mikrovlnku nebo hmotu rozpustíme na mírném ohni.
  2. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme rozmixované sušenky. Promícháme a základ navrstvíme do kulaté formy na pečení o průměru 22 cm. Lžící pěkně zatlačíme těsto rovnoměrně po celém dnu a formu dáme do lednice.
  3. Pustíme se do přípravy krému. Práškovou želatinu připravíme klasickým způsobem (řídíme se pokyny na obalu). V malém množství vody ji rozmícháme a odložíme stranou, aby nabobtnala.
  4. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni spolu se 100 ml smetany na šlehání. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháním celou hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v přípravě.
  5. Smetanu na šlehání (500 ml) vyšleháme do tuhé šlehačky. Když máme vyšlehanou šlehačku přidáme moučkový cukr. Krátce mixérem spojíme.
  6. Trochu šlehačky přidáme k rozpuštěné bílé čokoládě a promícháme a následně čokoládvoú hmotu přidáme k celé šlehačkové hmotě. Vařečkou promícháme a navrstvíme na základ. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  7. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou nebo zapojíme vlastní fantazii - poklademe ovoce, bonbóny, čokoládovou rýži nebo barevné marcipánové ozdoby.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář