NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší
Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší
Recept Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   15.2.2016

Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší

Hovězí kostky s vajíčkem a nadýchanou bramborovou kaší. Autor: Karambola

Suroviny

Maso:

400 g
hovězí zadní
5 lžic
olej
3 ks
menší cibule
3 ks
vejce
sůl, pepř
gulášové koření
majoránka

Příloha:

brambory
máslo
sůl, petrželka
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Ve větším hrnci (v tlakovém hrnci to budete mít dříve) orestujeme na rozpáleném oleji cibuli, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Když se maso zatáhlo, zalijeme ho vodou a necháme dusit zakryté pokličkou cca 1,5 hod. - Záleží na velikosti kostek masa. Osolíme, opepříme.
  3. Brambory klasicky uvaříme v osolené vodě, scedíme, přilijeme trochu mléka, pidáme kostku másla, osolíme, přidáme petrželku a vymixujeme nebo protlačíme na jemnou kaši.
  4. Když máme maso hotové, uvařená vejce (bílky a žloutky oddělíme) nakrájíme na malé kostičky. Uvařené žloutky rozmixujeme vidličkou v malém množství šťávy z masa a přidáme k celému masu - žloutek nám udělá hustou omáčku. Přidáme nakrájené bílky a promícháme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář