NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křupavé vanilkovo mandlové rohlíčky
Křupavé vanilkovo mandlové rohlíčky
Recept Křupavé vanilkovo mandlové rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   2.2.2016

Křupavé vanilkovo mandlové rohlíčky

Chutné křupavé vanilkové rohlíčky, které se na jazyku rozplývají. Nemusíte používat pouze klasické vlašské ořechy, můžete je zaměnit i za jemnější druh ořechů, a to konkrétně za mandle :) Rohlíčky jsou jemné, chutné a s těstem se pracuje luxusně :) Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
máslo
65 g
moučkový cukr
10 g
moučkový cukr s vanilkou
1 ks
vejce
180 g
hladká mouka
200 g
mandle
1 ks
citron - kůra

Vrch:

120 g
moučkový cukr
20 g
moučkový cukr s vanilkou
Postup receptu
Vytisknout
  1. Večer navážíme 30 g moučkového cukru a přidáme vnitřek vanilkového lusku a na polovinu překrojený lusk vanilky. Necháme zavřené celou noc a ráno lusk vyjmeme. Cukr promícháme a máme voňavý vanilkový cukr.
  2. Máslo utřeme s moučkovým a domácím vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vajíčko a důkladně vyšleháme. Mandle mixérem rozmixujeme na jemný prášek, přidáme mouku a promícháme. Směs přidáme k máslové hmotě. Ochutíme citrónovou kůrou a ještě jednou zpracujeme.
  3. Těsto odložíme do lednice na 1 hodinu a poté tvarujeme malé rohlíky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata (cca 12 minut, ale záleží na velikosti rohlíků).
  4. Upečené obalíme ve směsi moučkového cukru.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář