NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Noční makové záviny (kynuté)
Noční makové záviny (kynuté)
Recept Noční makové záviny (kynuté)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   31.1.2016

Noční makové záviny (kynuté)

K snídani voňavé makové záviny. Večer si záviny připravíte, celou noc budou stát a ráno je šupnete do trouby.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
100 g
máslo
300 ml
mléka
2 ks
žloutky
1 bal.
sušené droždí
špetka
sůl
citronová kůra na ochucení těsta

Náplň:

300 g
mletý mák
120 ml
mléka
2 bal.
vanilkový cukr
150 g
moučkový cukr
citronová kůra na ochucení
Postup receptu
Vytisknout
  1. V teplém mléce rozpustíme 50 g cukru, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Zbylý cukr, máslo, žloutky, špetku soli a mouku smícháme, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné kuličky, které rozválíme na tenký plát a naplníte makovou nádivkou.
  3. Maková nádivka:
    Mléko ohřejeme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, citronovou kůru na ochucení a do horkého mléka přidáme mák. Promícháme.
  4. Těsto srolujeme pěkně na tenko, aby bylo několik vrstev.
  5. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a přeložíme záviny. Necháme je celou noc na chladném místě (ale ne v lednici) stát a v dopoledních hodinách byste je měli mít dva krát větší.
  6. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů na 10 minut, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme další půl hodinu. Před pečením je potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář