NejRecept.cz Dezerty Moučníky Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou
Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou
Recept Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.1.2016

Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou

Vynikající krémové řezy s bílkovou peřinkou na vrchu. Věděli jste, že pokud do těsta přidáte trochu vína, těsto bude lahodné a nadýchané?

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vajec
150 g
moučkový cukr
6 lžic
růžové víno (nemusí být)
5 lžic
kakao (zarovnané lžíce)
70 g
polohrubá mouka
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

6 ks
žloutku
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
hladká mouka
300 ml
mléko
250 g
moučkový cukr
200 g
máslo

Vrch:

6 ks
bílky
300 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vínem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec vařečkou přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje těsta neodlepují od stěn plechu.
  3. V mléce rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, hladkou mouku a vaříme na mírném ohni za stálého míchání. Uvaříme pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme mixérem spolu s moučkovým cukrem do pěny, postupně po lžících přidáváme studený pudink a vyšleháme krém, který navrstvíme na upečené těsto.
  4. Ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem do pěny a navrstvíme na krém. Necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj: Myraskitchen

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář