NejRecept.cz Dezerty Moučníky Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP
Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP
Recept Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   19.1.2016

Nejrychlejší a nejlepší krémeš - FOTOPOSTUP

Nejrychlejší a nejlepší krémeš. Listové těsto, žloutkový krém, šlehačka a vrch posypaný moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 bal.
listové těsto
2 l
mléko
1/2 l
voda
6 ks
vejce
6 lžic
hladká mouka
20 g
kukuřičný škrob
3 bal.
vanilkový cukr
250 g
kr. cukr
700 ml
smetana ke šlehání
2 bal.
Smetafix
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na tenký plát, který přendáme na plech. Propícháme vidličkou a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Vodu, mléko, žloutky, vanilkový cukr, kr. cukr (200 g), mouku a kukuřičný škrob důkladně utřeme, ohřejeme a když hmota začíná vřít za stálého míchání uvaříme hustý pudink.
  3. Bílky vyšleháme do tuhé pěny spolu s 50 g cukru a opatrně vmícháme vařečkou do hustého horkého pudinku. Spojený krém navrstvíme na upečený plát listového těsta a pěkně uhladíme.
  4. Dáme do ledničky na 15 minut a vyšleháme šlehačku se ztužovačem.
  5. Šlehačku navrstvíme na vychladlý žloutkový krém a pěkně uhladíme.
  6. Druhý plát listového těsta nakrájíme na čtverečky a poklademe je na šlehačku.
  7. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář