NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách
Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách
Recept Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   10.1.2016

Kuřecí stehýnka marinovaná v zakysané smetaně, česneku a bylinkách

Vynikající tip na oběd. Pokud máte rádi šťavnatá kuřecí stehýnka, určitě si je připravte s marinádou ze zakysané smetany, česneku a bylinek. Jako přílohu jsem podávala klasickou rýži, ale můžete i bramborový salát. Byla to lahůdka. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1,3 kg
kuřecí stehna
1 kelímek
zakysaná smetana
1 ks
citron - šťáva
4 stroužky
česnek
1/2 lžičky
sušené oregano
2 lžíce
rostlinný olej
sůl, pepř
nasekaná čerstvá petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce připravíme smetanovou marinádu.
  2. Zakysanou smetanu smícháme s oreganem, citronovou šťávou, můžete přidat i nastrouhanou citronovou kůru, prolisovaným česnekem a olejem. Osolíme a opepříme podle chuti a pořádně lžící mícháme, aby se všechny chutě propojily. Nakonec přidáme čerstvou nasekanou petrželku.
  3. Kuřecí stehýnka, které jsme očistili a umyli vložíme do plastového sáčku, přidáme marinádu a důkladně protřepeme, aby se marinádou obalily všechny části masa.
  4. Sáček s masem a marinádou vložíme na půl hodiny do lednice a pak je vyjmeme, položíme do zapékací mísy (marinádu důkladně lžící vyjmeme ze sáčku a ještě jí potřeme stehna v misce) a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů 50-60 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář