NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Karamelově kokosoví ježci
Karamelově kokosoví ježci
Recept Karamelově kokosoví ježci
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   17.12.2015

Karamelově kokosoví ježci

Existuje mnoho receptů na ježky, no já jsem si ,,namíchala,, suroviny tak, aby nám doma ježci chutnaly. Autor: Mineralka

Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
180 g
moučkový cukr
180 g
kr. cukr
380 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
80 g
mleté ​​vlašské ořechy

Karamel do těsta:

120 g
kr. cukr
250 ml
horká voda

Poleva:

350 g
hera
350 g
moučkový cukr
120 ml
rum
4 lžíce
kakao
voda dle potřeby
kokos na obalování
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si uděláme karamel (cukr na pánvi zkaramelizujeme a zalijeme ho horkou vodou. Ztuhlý karamel rozpustíme a necháme mírně vychladnout).
  2. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících přiléváme mírně vychladlý karamel a šleháme.
  3. Bílky vyšleháme se špetkou soli s kr. cukrem do tuhého sněhu. Mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme, přidáme oříšky a celou sypkou směs promícháme.
  4. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků a postupně přidáme sypkou směs mouky, prášku do pečiva a oříšků.
  5. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 35 - 40 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Pak nakrájíme na řezy, které máčíme v polevě a obalujeme v kokosu.
  6. Poleva:
    Heru rozpustíme na mírném ohni a zasypeme ji moučkovým cukrem, který jsme prosáli přes jemné síto. Zahřejeme a odstavíme. Přidáme prosáté kakao, přidáme rum a zamícháme. Dle potřeby zředíme vodou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář