NejRecept.cz Dezerty Moučníky Krémové italské řezy
Krémové italské řezy
Recept Krémové italské řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   28.11.2015

Krémové italské řezy

I když vypadá tento koláček složitě, je zcela jednoduchý. Krém s chutí vanilky a vrch ozdobený čokoládou.

Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubá mouka
5 ks
vejce
12 lžic
kr. cukr
200 ml
olej
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžíce
kakao

Krém:

1 l
mléko
6 lžic
kr. cukr
6 lžic
hladká mouka
1 lusk
vanilka nebo 2 bal. vanilkový cukr
250 g
máslo
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Těsto rozdělíme v poměru 1 : 2 a do menší části přidáme kakao. Promícháme a připravíme si jeden větší plech na pečení a jeden plech na pečení, který je o polovinu menší. Na větším plechu budeme péct bílé těsto a na menším (polovičním) plechu budeme péct kakaové těsto.
  2. Těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Světlé těsto překrojíme na polovinu.
  3. Z mléka, cukru, mouku, vanilky uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. 200 g másla vyšleháme do pěny, postupně zašleháme pudink a vymícháme hladký krém.
  4. Na plát světlého těsta naneseme krém, zakryjeme ho kakaovým těstem, znovu natřeme krém, položíme světlé těsto, natřeme krém a na vrch navrstvíme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme přidali 50 g másla. Necháme odstát a můžeme podávat. Vrch můžeme posypat mletými oříšky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář