Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Těsto rozdělíme v poměru 1 : 2 a do menší části přidáme kakao. Promícháme a připravíme si jeden větší plech na pečení a jeden plech na pečení, který je o polovinu menší. Na větším plechu budeme péct bílé těsto a na menším (polovičním) plechu budeme péct kakaové těsto.
Těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Světlé těsto překrojíme na polovinu.
Z mléka, cukru, mouku, vanilky uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. 200 g másla vyšleháme do pěny, postupně zašleháme pudink a vymícháme hladký krém.
Na plát světlého těsta naneseme krém, zakryjeme ho kakaovým těstem, znovu natřeme krém, položíme světlé těsto, natřeme krém a na vrch navrstvíme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme přidali 50 g másla. Necháme odstát a můžeme podávat. Vrch můžeme posypat mletými oříšky.