NejRecept.cz Polévky Vepřový vývar Polévka z uzených žeber
Polévka z uzených žeber
Recept Polévka z uzených žeber
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   19.10.2015

Polévka z uzených žeber

Polévka z uzených žeber a zeleniny. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

7 g
sůl
1 ks
brambora
100 g
kroupy
4 kuličky
nové koření
6 kuliček
pepř celý
1/2 ks
celer
1 kg
uzená žebra
2 ks
bobkový list
3 ks
mrkev
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uzená žebra očistíme a dáme do velkého hrnce. Přidáme dvě oloupané mrkve a celer.
  2. Zalijeme vodou, aby byla žebra ponořená a přidáme bobkový list, pepř a nové koření.
  3. Vaříme dvě hodiny přikryté na mírném ohni.
  4. Poté vše vylovíme a vývar přecedíme.
  5. Nakrájíme si zbylou mrkev a kolečka a přidáme i oloupanou a nakrájenou bramboru. Vaříme ve vývaru 20 minut doměkka.
  6. Ve vedlejším hrnci uvaříme kroupy doměkka.
  7. Zeleninu z vývaru vyhodíme – je už moc převařená a není chutná.
  8. Z žebírek obereme maso a kosti vyhodíme.
  9. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme obrané maso z žebírek a vařené

 

* Pozn: Maso z žebírek můžeme podávat po polévce s křenem jako chutný předkrm.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář