NejRecept.cz Sladká jídla Žemlovka Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP
Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP
Recept Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.10.2015

Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP

Sladké hlavní jídlo, kterému neodoláte. Ať už máte doma starší chléb, rohlíky nebo klasickou vánočku, víte si připravit toto chutné sladké hlavní jídlo.

Suroviny

Budeme potřebovat

starší chléb, rohlíky nebo vánočku
1/2 l
mléko
4 ks
žloutky
4 ks
bílky
2 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
4 ks
jablko
mák, skořice, kr. cukr podle chuti
máslo na vymazání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení o rozměru 20 x 30 cm. Dno vymažeme máslem.
  2. Mléko, žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr důkladně v misce vidličkou rozšleháme. Vánočku nebo rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme je do rozšlehaných vajíček.
  3. Namočenou vánočku nebo rohlíky poklademe na dno formy, navrstvíme nastrouhaná jablka, které jsme ochutili vanilkovým cukrem a skořicí, navrstvíme mák (můžete použít i jinou nádivku, například tvaroh, mleté vlašské oříšky), znovu poklademe plátky pečiva, které jsme namočili do rozšlehaných vajíček. Pokud se vám vajíčková hmota zvýšily, můžete ještě vrch polít. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby při teplotě 170 - 180 stupňů po dobu 35 minut.
  4. Když uplyne 35 minut, na vrch navrstvíme vyšlehaný sníh z bílků a dáme zapéct (cca na 8-10 minut - dokud sníh nezhnědne). Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář