NejRecept.cz Dezerty Moučníky Smažené kefírové bochánky
Smažené kefírové bochánky
Recept Smažené kefírové bochánky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   7.10.2015

Smažené kefírové bochánky

Velmi jednoduché a chutné. Těsto z kyselého mléka je velmi křehoučké a nadýchané. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
1,5 šálku
kefír (kyselé mléko)
1 ks
vejce
3 lžíce
kr. cukr
2 lžíce
rostlinný olej
1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
jedlá soda
2-3 šálky
hladká mouka - podle potřeby
1/2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vyhneteme hladké těsto. Mouky přidáváme tolik, abychom dostali hladké těsto, které se nelepí na ruce. Necháme odpočívat cca 20 minut.
  2. Pak na pomoučené pracovní desce těsto spracujeme do velkého obdélníku (hrubé cca 1 cm) a nakrájíme menší obdélníky. Uprostřed každého obdélníku uděláme zářez a jednu stranu přes díru provlékneme.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran do zlata. Upečené posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář