Připravíme si formu na pečení o rozměru 20x20 cm. Dno vyložíme pečícím papírem (papír můžeme uložit tak, aby pokryl i boky plechu).
Mléko ohřejeme na mírném ohni, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když se cukr rozpustí, přidáme karamelové salko, máslo a vaříme 10 - 15 minut. Dáváme pozor, aby se hmota nepřipálila.
Připravíme si sklenici se studenou vodou a kápneme trochu hmoty do sklenice. Když se vytvoří kulička, víme, že hmota má správnou konzistenci a můžeme ji z ohně odstavit (pokud používáte v kuchyni teploměr, počkejte dokud hmota dosáhne 118 stupňů).
Hmotu mimo ohně mícháme, dokud se nezačne natahovat a následně ji navrstvíme do formy. Pěkně uhladíme a necháme vychladnout. Vychladlou hmotu nakrájíme na menší části a podáváme.