NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Pečené kuře Pečené kuře v řeckém stylu
Pečené kuře v řeckém stylu
Recept Pečené kuře v řeckém stylu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.2.2015

Pečené kuře v řeckém stylu

Pečené kuře je klasickou v české kuchyni. Co tak si připravit kuře na řecký styl?

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
kuře
1 svazek
tymián
125 ml
citronová šťáva
65 ml
ocet
250 ml
olivový olej
3 stroužky
česnek
1 lžička
oregano
mořská sůl
pepř
feta sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny, kromě kuřete si smícháme v misce (feta sýr si nařežeme na malé kostičky). Pořádně promícháme.
  2. Kuře si očistíme, umejeme a potřeme připravenou marinádou. Zabalíme ho do fólie nebo uzavřeme do nádoby a necháme odstát přes noc v chladničce.
  3. Na druhý den kuře vložíme do pekáče a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 20 minut zakryté alobalem. Následně alobal stáhneme, kuře polijeme zbylou marinádou a pečeme pěkně do zlata.
  4. Podáváme se zeleninovým salátem, s pečenými bramborami nebo s bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář