NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Čokoládový fondant s čerstvými malinami
Čokoládový fondant s čerstvými malinami
Recept Čokoládový fondant s čerstvými malinami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.10.2014

Čokoládový fondant s čerstvými malinami

Vypadá, že je náročný na přípravu, ale opak je pravdou. Chuť čerstvého ovoce s čokoládou je neuvěřitelná!

Suroviny

Budeme potřebovat:

100 g
tmavá čokoláda (80 a více %)
2 ks
vejce
50 g
máslo
2 lžíce
kr. cukr
3 lžíce
hladká mouka
kakao
moučkový cukr na posypání
čerstvé maliny na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo a čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni.
  2. V druhé misce si vyšleháme vajíčka s cukrem za pomoci vidličky. K ním přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Za stálého míchání přidáváme kakao a mouku.
  3. Připravíme si plech na pečení, který je určen k výrobě muffiniek, vymažeme si každou díru máslem nebo olejem a plníme čokoládovým těstem.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 5-7 minut. Z této dávky Vám vyjde přesně 7 malých tečících koláčků.
  5. Ozdobíme moučkovým cukrem a čerstvými malinami. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář