NejRecept.cz Dezerty Zákusky Nepečený rýžový koláček
Nepečený rýžový koláček
Recept Nepečený rýžový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   5.1.2015

Nepečený rýžový koláček

Mňamka! Nepečený rýžový koláček s čokoládovým krémem. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hořká čokoláda
500 ml
smetana
5 ks
vejce
40 g
čirá želatina
300 g
rýže (1 a 1/2 hrnku)
600 ml
mléko (3 hrnky)
200 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rýži si uvaříme v mléce s kr. a vanilkovým cukrem do měkka. Když máme rýži uvařenou, necháme ji mírně vychladnout.
  2. Želatinu (20 g) si připravíme podle návodu a přidáme ji k mírně vychladlé rýži a navrstvíme si ji do vyššího plechu. Necháme vychladnout.
  3. Připravíme si krém. Žloutky si vyšleháme nad párou na tuhou pěnu a postupně přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, dokud se nám hmota nespojí. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout. Přidáme smetanu a mícháním spojíme. Takto připravenou hmotu necháme zcela vychladnout, přidáme 20 g želatiny a vyšleháme mixérem.
  4. Nádivku navrstvíme na rýži a dáme do lednice ztuhnout nejlépe na celou noc. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář