NejRecept.cz Koláče, cukroví Domácí Dobošové řezy
Domácí Dobošové řezy
Recept Domácí Dobošové řezy
NejLucka NejLucka    ·   14.12.2014

Domácí Dobošové řezy

Dobošky jsou vhodné na slavnostní příležitost, příprava trvá trochu déle, ale řezů je dostatek.

Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:

15 ks
vejce
20 lžic
krystalový cukr
20 lžic
polohrubá mouka
5 lžic
voda
1/2 bal.
prášek do pečiva

Náplň:

500 ml
mléka
5 lžic
polohrubá mouka
500 g
máslo
300 g
moučkový cukr
100 g
kakao
100 g
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškot: 3 bílky vyšleháme s 4 lžícemi krystalového cukru, přidáme žloutky, 4 lžíce mouky, prášek do pečiva a 1 lžíci vody. Upečeme 5x piškotu na plechu, který jsme si vyložili papírem. Necháme vychladnout.
  2. Náplň: mouku vymícháme v 200 ml mléka a vlijeme do 300 ml vařícího mléka. Uvaříme hustou kaši, můžeme přidat i vanilkový cukr. Necháme vychladnout.
  3. Máslo vymícháme s moučkovým cukrem a po částech přidáme vychladlou kaši a 100 g kakaa. Vyšleháme na hladký krém.
  4. Nádivku si rozdělíme na 4 části. Trochu necháme i na povrch. Postupně naplníme vychladlé piškoty.
  5. Zatížíme asi na 2 hodiny. Potřeme i povrch a polijeme čokoládovou polevou. Pokrájíme na úhledné řezy. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář