NejRecept.cz Dezerty Koláče Tradiční metrový zákusek
Tradiční metrový zákusek
Recept Tradiční metrový zákusek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.12.2014

Tradiční metrový zákusek

Klasika je klasika. Metrový zákusek je oblíbený. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
polohrubá mouka
200 g
kr. cukr
4 ks
vejce
2 lžíce
kakao
150 ml
olej
150 ml
voda
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

250 g
moučkový cukr
250 g
máslo
300 ml
mléka
1 bal.
vanilkový pudink

Ostatní:

čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si 2 stejné plechy na pečení, které vyložíme papírem. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Žloutky s cukrem si vyšleháme do pěny, přidáme olej střídavě s vodou a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Bílky si vyšleháme na sníh a jemně je vmícháme do žloutkové hmoty.
  3. Těsto si rozdělíme na 2 části. Do jedné přidáme kakao. Takto připravené těsta upečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
  4. Připravíme si krém. Puding uvaříme v mléce. Máslo s cukrem vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink.
  5. Upečené těsta si nakrájíme na proužky a navrstvíme nádivku. Těsta ukládáme střídavě jednou světlé a jednou tmavé. Trocha nádivky navrstvíme i na vrch a ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář