NejRecept.cz Část dne Oběd Pikantní kuře v alobalu
Pikantní kuře v alobalu
Recept Pikantní kuře v alobalu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.11.2014

Pikantní kuře v alobalu

Výborná volba na vydatný oběd. Křupavé a zároveň jemné masíčko. Kdo má rád pikantní, pochutná si ... Delikatesa!

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:

1 ks
kuře
20 dkg
oravská slanina
3 ks
cibule
1 lžička
mletá červená paprika - sladká, pikantní
3 lžičky
grilovací koření na kuře
1 lžička
sůl
1 dl
rostlinný olej
1 kg
brambory
Postup receptu
Vytisknout
  1. Marináda: v malé misce smícháme sůl, mletou sladkou červenou papriku, pálivou červenou mletou papriku, grilovací koření na kuře, olej.
  2. Kuře rozdělíme na čtvrti. Brambory očistíme a pokrájíme na měsíčky. Na kus alobalu dáme brambory, trochu posolíme, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou slaninu a jeden díl kuřete, který jsme potřeli připravenou marinádou. Trochu pokapeme i brambory. Dobře zabalíme, aby šťáva nevytekla.
  3. Pečeme asi jednu hodinu při teplotě 220 ° C. Pak alobal rozevřeme a dopečeme do křupava asi 10 minut. Podáváme s čerstvým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář