NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblihy z bramborového těsta
Koblihy z bramborového těsta
Recept Koblihy z bramborového těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.12.2014

Koblihy z bramborového těsta

Sice nezdravé, ale nenormální chutné! Trochu netradiční, protože se připravují z bramborového těsta, ale ta chuť.... Již nyní tečou sliny.

Suroviny

SUROVINY:

42 g
kvasnice
400 g
uvařené brambory
1 lžíce
cukr
250 ml
mléka
60 g
rozpuštěné máslo
500 g
polohrubá mouka
3 ks
žloutků
1 lžička
nastrouhaná citronová kůra
1 lžíce
rum
špetka soli

Na obalení:

podle chuti skořicový cukr DrOetker

Na smažení:

slunečnicový olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku, špetku soli, rozpuštěné máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, kvásek - který jsme si připravili z mléka, jedné polévkové lžíce mouky a čerstvého droždí.
  2. Na závěr přimícháme žloutky, rum a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu odpočívat.
  3. Po hodině těsto přendáme na pomoučenú dosku a vykrajujeme koblihy, koblihy můžeme i naplnit libovolnou nádivkou a smažíme je na rozpáleném oleji.
  4. Ještě horké položíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku a obalujeme v skořicovém cukru.
  • Koblihy smažíme v dostatečném množství oleje, musí plavat. Nejdříve je vložíme do rozpáleného oleje, přikryjeme pokličkou a po malé chvilce otočíme a už smažíme bez pokličky, takto budou koblihy krásně nadýchané a s krásnou čárkou přes střed. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář