NejRecept.cz Polévky Husté polévky Dýňová polévka Hokkaido polévka se slaninkou
Hokkaido polévka se slaninkou
Recept Hokkaido polévka se slaninkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   17.10.2014

Hokkaido polévka se slaninkou

Krémové polévky jsou stále oblíbenější, proto neváhejte vyzkoušet Hokkaido polévku se slaninou. Pokud jste posadili hokaido dýně, tak určitě už máte jednu zralou. Šup do zahradu pro ni a vyzkoušejte připravit lehkou a letní osvěžující hokaido polévku s křupavou slaninou. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
Hokkaido dýně (střední)
2 ks
pórek nebo cibule
5 ks
stroužek česneku
1 lžička
kari koření
1/2
větší celer
6 ks
rajčat (středně velké)
6 ks
mrkev
1 l
zeleninový vývar
200 ml
smetana
200 g
uzená slanina
sůl, pepř
zázvor podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zeleninu a dýni Hokkaido si očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata si oloupeme a zbavíme jejich tvrdé zelené části. Také je nakrájíme na malé části.
  2. Na olivovém olej si osmahneme pórek nebo cibulku až zesklovatí. Přidáme česnek a opékáme ještě minutu. Přidáme kari koření a mícháme. Dále do hrnce vysypeme nakrájenou zeleninu spolu s dýní Hokkaido a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi půl hodinu nebo dokud nám zelenina nezměkne.
  3. Pomocí mixéru si rozmixujeme vše v hrnci a přilijeme smetanu. Zjemní chuť. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor podle chuti.
  4. Slaninu si nakrájíme a osmahneme na suché pánvi. Pustí tuk a být křupavá. Polévku dáme do misky a na vrch posypeme křupavou slaninou. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář