NejRecept.cz Dezerty Koláče Želé řezy s jahodami
Želé řezy s jahodami
Recept Želé řezy s jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.11.2014

Želé řezy s jahodami

Vynikající osvěžující řezy plné jahod. Hotová mňamka!

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

SUROVINY NA 30 PORCÍ:

4 ks
vejce
200 g
jemný krystalový cukr
200 g
polohrubá mouka
100 ml
olej
100 ml
voda
1 bal.
prášek do pečiva DrOetker
2 lžičky
kakao

Náplň:

200 ml
šlehačka
1 bal.
Créme Olé pudink DrOetker vanilkový bez vaření
400 ml
zakysaná smetana

Poleva:

800 ml
voda
1 bal.
Vitacit jahodová příchuť
7 lžic
krystalový cukr
2 bal.
zlatý klas DrOetker/vanilkový pudink
1 konzerva
jahodový kompot
Postup receptu
Vytisknout
  1. Piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli na pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Trochu těsta si oddělíme a přidáme kakao. Plech vyložíme papírem na pečení, vylijeme žluté těsto a na něj rovnoměrně kakaové těsto. Upečeme při teplotě 200 ° C asi 20 minut a necháme vychladnout. Plech - rozměr 28x38 cm.
  2. Náplň: do misky dáme šlehačku, zakysanou smetanu a Créme Olé puding vanilkový bez vaření. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme na požadovanou hustotu. Můžeme přidat podle chuti i moučkový cukr.
  3. Poleva: jahodový kompot scedíme a šťávu smícháme s 800 ml vody. Polovinu tekutiny dáme vařit s cukrem a Vitacitom. Ve zbývající vodě rozpustíme 2 balíčky vanilkového pudinku, vlijeme do vařící vody s Vitacitom a uvaříme želé. Necháme vychladnout a vlažné opatrně lejeme na nádivku.
  4. Ukládáme následovně: piškot, scezené na polovinu pokrájené jahody, nádivka, želé. Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrú chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář