NejRecept.cz Maso Vepřové maso Klasický segedínský guláš s knedlíkem
Klasický segedínský guláš s knedlíkem
Recept Klasický segedínský guláš s knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   30.11.2017

Klasický segedínský guláš s knedlíkem

Klasika u nás doma nesmí chybět a hlavně v neděli, kdy se doma setkáme všichni. Rada vařím jídla, které nás asi nikdy neomrzí. Kysané zelí je plná vitamínů a hlavně v tomto období ty vitamíny třeba, aby se na nás nelepily žádné nemoci. Autor: Triniti

Suroviny
1 kg
vepřová kýta
800 g
kysané zelí
2 ks
velké cibule
cca 2 lžíce
červená paprika mletá
1 ks
bujón masox
250 ml
smetana na vaření
250 ml
šlehačka 33%
kmín mletý
bobkový list
sůl
pepř
olej
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na malé kousky, které orestujeme na osmažené cibulce dozlatova. Když vkládáme k cibuli maso, nezapomeňte na červenou mletou papriku, kterou pořádně maso poprášíme a mícháme, dokud nebude celé orestované maso červené.
  2. Přidáme vodu, ve které jsme rozpustili bujón a necháme dusit maso doměkka. Přidáme kysané zelí (já neproplachuju, ale vy můžete) a ještě dusíme.
  3. Když je maso měkké, přidáme smíchanou šlehačku se smetanou na vaření a necháme přejít varem.
  4. Podáváme s knedlíkem. Přeji vám dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář