NejRecept.cz Dezerty Sušenky Křehké mandlovo-skořicové sušenky
Křehké mandlovo-skořicové sušenky
Recept Křehké mandlovo-skořicové sušenky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   21.11.2017

Křehké mandlovo-skořicové sušenky

Zvykla jsem péct tyto sušenky hlavně když se k nám chystala návštěva. Někdy dříve jsem takové máslové sušenky kupovala z obchodu a po objevení tohoto receptu je peču doma. Mandlové nebo oříškové nebo s přídavkem kakaa či čokolády jsou prostě dokonalé. Návštěva si napoprvé myslela, že jsem objevila novou značku v obchodě :D Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

150 g
másla
50 g
mletých mandlí
50 g
moučkového cukru
1 ks
vanilkový cukr
180 g
hladké mouky
1/2 lžičky
skořice
1 lžička
prášku do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin utvoříme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.
  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na cca 40 malých kousků (já vážila každý kousek po 10 g). Z každého kousku uděláme kuličku, kterou dáme na plech s větším rozestupem od ostatních.
  3. Každou kuličku zploštíme paličkou na maso (stranou s hroty).
  4. Upečeme dorůžova při 180 °C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář