NejRecept.cz Dezerty Koláče Mandarinkový koláč z křehkého těsta
Mandarinkový koláč z křehkého těsta
Recept Mandarinkový koláč z křehkého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
luckazubata luckazubata    ·   10.11.2017

Mandarinkový koláč z křehkého těsta

Křehké těsto z másla, mouky, vajíčka, cukru a špetky soli. Je to univerzální těsto, ze kterého umíte připravovat různé dezerty, ať už košíčky nebo jako já nyní základ pro tento skvělý osvěžující dort. Mandarinkový krém, který je zjemněný mascarpone a přidala jsem i citronovou becherovku, takže je to dezert pro dospělé i když se krém ještě peče a během pečení se alkohol odpařuje. Autor: LuckaZubata

Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
125 g
másla
1 ks
vejce
25ml
vody
lžíce
moučkového cukru
špetka
soli

Mandarinková náplň:

1 balení
Mascarpone
2 ks
vejce
šťáva ze 2 mandarinek
2 lžíce
citronové Becherovky
2-3 lžíce
citronky/citronové šťávy
1 bal.
vanilkový cukr
lžička
vanilkového pudinku
3 lžíce
cukru krystal
sušená citronová kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme veškeré ingredience na těsto a vypracujeme dohladka. Uložíme asi na hodinu do lednice.
  2. Po vyjmutí rozválíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Dno propícháme vidličkou a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
  3. Vejce vyšleháme s cukrem krystal. V hrníčku si smícháme šťávu z mandarinek, vanilkový cukr, citronku, citronovou kůru a Becherovku.
  4. Přidáme k vejcím. Nakonec zašleháme Mascarpone a lžičku pudinku. Nalijeme na těsto a pečeme dalších 30 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář