NejRecept.cz Část dne Oběd Zelí z červené řepy
Zelí z červené řepy
Recept Zelí z červené řepy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   17.10.2017

Zelí z červené řepy

Pokud máte rádi červenou řepu, určitě si připravte chutnou přílohu/salát k pečenému masu nebo tento salát můžete podávat jako samostatnou přílohu. Případně, pokud hubnete, považujte to za hlavní chod. Samozřejmě tehdy vynechejte cukr, ale podle mě trochu cukru neuškodí ani v dietě, vždyť nemůžete hned úplně vynechat všechno, ale postupně :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
5 bulv
červené řepy (cca 700 g)
2 lžičky
solamylu
50 ml
vody
1 ks
cibule
1 lžíce
sádla nebo oleje
sůl, krystalový cukr a ocet podle chuti a pořeby
Postup receptu
Vytisknout
  1. Den předem si uvaříme řepu do měkka. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle.
  2. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.
  4. Podáváme k pečenému vepřovému masu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář