NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami
Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami
Recept Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   20.9.2017

Jablečný koláč ze zakysané smetany s rozinkami

Exkluzivní jablečný koláček, který je velmi rychlý na přípravu. Jablečná sezóna je v plném proudu, tak neváhejte a udělejte si skvělý koláček, který ocení hlavně milovníci tohoto ovoce. U nás se tradičně dělává křehký jablečník našich starých maminek a druhým oblíbeným je právě tento.

40 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
zakysaná smetana
3 ks
vejce
200 g
kr. cukr
250 g
hladká mouka
2 ks
velké jablko
100 g
rozinky
50 g
máslo
1 lžička
prášku do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 PL
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Tuhou pěnu poznáme tak, že namočíme prst do pěny a otočíme ho směrem nahoru. Pěna nespadne, ale zůstane na prstu.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu, vanilku a na závěr přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Jablka omyjeme, vyjmeme a nakrájíme na menší kostky, které obalíme ve strouhance.
  4. Připravíme si kulatou formu, najeleme polovinu těsta, rozložíme polovinu jablek, polovinu rozinek, zalijeme zbylým těstem a znovu poklademe jablka a rozinky.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova, asi 35 min. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář