NejRecept.cz Dezerty Koláče Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi
Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi
Recept Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   14.8.2017

Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi

Je to sice náročnější zákusek, který potřebuje svůj čas na přípravu, tuhnutí, ale určitě stojí za vyzkoušení. Hodí se i na nějaké oslavy narozenin, menin nebo jiné oslavy typu křestiny, svatby. Višně v kombinaci s krémem jsou božské. Já osobně velmi višně nemusím, ale když jsem ochutnala tento zákusek, změnila jsem názor. Nebíčko v tlamičce, doslova a do písmene. Autor: Triniti

Suroviny

Těsto:

100 g
kokosová moučka
100 g
mleté ​​mandle
150 g
mák
100 g
krystalový cukr
4 ks
žloutek
8 ks
bílky

Dále:

2 PL
citronová šťáva
400 g
mražené višně (může být velký višňový kompot)
4 PL
krystalový cukr
2 lžičky
zlatý klas
1 lžičku
prášková želatina

Krém:

4 ks
žloutků
500 ml
mléko
2 PL
třešňový likér
1 PL
citronová šťáva
1/2 šálku
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
2 PL
zlatý klas
250 g
máslo

Poleva:

200 g
smetana ke šlehání
100 g
bílá čokoláda
25 ml
citronová šťáva
25 ml
voda
1 PL
prášková želatina
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme cukr. Když je hmota tuhá a lesklá, přidáme žloutky - stále jeden po druhém. Pak přidáme mák, kokos, mandle, trošku prášku do pečiva a jemně vařečkou promícháme.
  2. Těsto navrstvíme do dvou stejných plechů, které jsme vystlali pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout. Lepší trochu menší plech, protože je těsto na klasickém plechu velmi tenké a pak se trhá.
  3. Žloutky, cukr, pudinkový prášek a zlatý klas smícháme, přilijeme 1 šálek mléka a důkladně vymícháme hladkou hmotu. Zbytek mléka přivedeme k varu, přidáme rozmíchanou směs a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, přidáme citrónovou šťávu a likér.
  5. Vypeckované višně dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Já dala višňový kompot. Utřeme škrob se dvěma lžícemi vody a přidáme do hrnce. Přivedeme do varu a odložíme z ohně. Želatinu rozpustíme v 2 lžících šťávy, přidáme do horkého ovoce a důkladně promícháme. Necháme mírně vychladnout. Musí to být takový pudink.
  6. Na jeden upečený plát těsta navrstvíme višňovou hmotu dále navrstvíme krém, položíme druhý plát těsta a na vrch rozetřeme polevu z bílé čokolády.
  7. Želatinu rozpustíme ve vodě a citronové šťávy. Když želatina nabobtná, ohřejeme ji na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Když je želatina rozpuštěna, přidáme ji k čokoládě, kterou jsme roztály ve vodní lázni spolu se smetanou. Důkladně promícháme a navrstvíme na zákusek. Necháme vychladit v chladničce. Nakrájíme na čtverce. 
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář