NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Játrové bramboráčky z trouby
Játrové bramboráčky z trouby
Recept Játrové bramboráčky z trouby
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   9.8.2017

Játrové bramboráčky z trouby

Bramboráčky trochu jinak. K bramborám jsem přidala kuřecí játra a vznikly z toho vynikající játrové bramboráčky, které jsem nevysmážala na oleji na pánvi, ale pekla jsem je v troubě. Byly stejně křupavé a nebyly vůbec mastné. Do celé masy se přidá i sádlo, aby se vytvořila křupavá kůrka. K tomu jako příloha zeleninový salát, křupavý chlebík nebo klasická bramborová kaše. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
kuřecích jater
2 ks
velké brambory ( cca 500 g )
1 ks
vejce
2 lžíce
solamylu
1,5 lžička
soli
lžička
pepře
hrst
majoránky
2 lžíce
sádla
1 ks
větší cibule
4 stroužky
česneku
1/2 bal.
kypř. prášku do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli na sádle osmahneme dozlatova.
  2. Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečící papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji. Troubu předehřejeme na 180 st. ( dolní + spodní ohřev )
  3. Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12. Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany.
  4. Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář