NejRecept.cz Část dne Oběd Hlívovo-zeleninový guláš s nočky
Hlívovo-zeleninový guláš s nočky
Recept Hlívovo-zeleninový guláš s nočky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   7.7.2017

Hlívovo-zeleninový guláš s nočky

Jednoduché jídlo, kterým nikdo nepohrdne. Je tak jednoduché, že dlouhý čas v kuchyni určitě nestrávíte. Já tento guláš podávám s nočkama. Je to u nás doma taková klasika, která nesmí chybět, ale vy klidně můžete použít například obyčejné vařené brambory, případně pouze kousek křupavého čerstvého chleba. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny

Na guláš:

500 g
hlívy ústřičné
1 ks
kapii
1 ks
mladou cuketu
2 ks
větší cibule
2 lžíce
oleje nebo sádla
1 lžíci
sladké mleté papriky
1 lžičku
mletého chilli
2 ks
bobkové listy
pár
kuliček nového koření
4 stroužky
česneku
1,5 l
zeleninového vývaru
dle chuti
sůl, pepř

Na nočky:

1 hrnek
(250 ml) polohrubé mouky
1 lžička
soli
1/4 hrnku
vody cca
špetka
strouhaného muškátového oříšku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na tuku osmahneme do tmava na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme očištěnou a pokrájenou hlívu, okmínujeme a chvilku restujeme. Zaprášime paprikou, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu a na proužky nakrájenou kapii.
  2. Přidáme vývar, utřený česnek a koření. Osolíme dle chuti a dusíme doměkka. Kdo chce, může zahustit jíškou.
  3. Ze všech ingrediencí vymícháme polotuhé těstíčko a necháme hodinu odpočinout. Nočky můžeme zavařit přímo do guláše nebo ve vroucí osolené vodě.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář