NejRecept.cz Dezerty Moučníky Francouzské karamelové kostky
Francouzské karamelové kostky
Recept Francouzské karamelové kostky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   21.7.2017

Francouzské karamelové kostky

Slavnostní francouzské karamelové kostky, které zvládne připravit i začátečník v pečení. Nebojte se karamelové šlehačky, je to úplně jednoduché, jen třeba dodržet postup a nechat v chladničce hmotu odpočívat i celou noc. Tehdy se vám lépe vyšlehá a bude tužší. Chválil každý, kdo ochutnal a věřím, že bude chutnat i vám. Určitě se nebojte a vyzkoušejte tyto řezy. Autor: Marta

Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 PL
kr. cukr
1 PL
kakao
5 PL
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
50 ml
olej

Náplň:

1 l
voda
3 ks
zlatý klas/vanilkový pudink
130 g
kr. cukr
1 ks
vanilkový cukr
2 PL
kakao
7 ks
bílky

Karamelový krém:

4 PL
kr. cukr
300 ml
mléka
2 bal.
šlehačka v prášku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, přidám olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou posypaný plech a upeču. Peču při teplotě 180 stupňů dozlatova. Cca 25-30 minut.
  3. Větší část vody dám sevřít, přidám 70 g kr. cukr a vanilkový cukr a ve zbývající vodě rozmíchám zlatý klas nebo vanilkový pudink a uvařím kaši.
  4. Do horké kaše potupně zamíchám sníh ze 7 bílků a 60 g cukru.
  5. Do poloviny nádivky vmíchám kakao.
  6. Na těsto namažu nejprve světlou a potom tmavou nádivku.
  7. Karamelový krém:
    Cukr zkaramelizovat, zalijeme mlékem a rozvaříme. Dáme do lednice na několik hodin nebo na celou noc.
  8. Pak do toho přidáme šlehačky v prášku a vyšleháme. Namažeme na náplň a ozdobím nastrouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář