NejRecept.cz Dezerty Moučníky Křehoučké válečky ze zakysané smetany
Křehoučké válečky ze zakysané smetany
Recept Křehoučké válečky ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   9.5.2017

Křehoučké válečky ze zakysané smetany

Co by to bylo za odpoledne bez sladké dobroty. Tentokrát jsem připravila fantastické válečky, které se doslova rozplývají na jazyku. Těsto je ze zakysané smetany a je neuvěřitelné křehké, doslova se opravdu rozplývá na jazyku. Pracuje se s ním skvěle, je pružné, při vyvalování se vůbec netrhá a naplnit je můžete čímkoliv. Při tomto receptu se mi ještě nestalo, aby mi nádivka vytekla. Určitě vyzkoušejte. Ať se líbí nabízím vám recept. Autor: Milka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 kg
hladké mouky speciál
50 dkg
másla
4 dl
zakysané smetany
špetka
soli

Dále budeme potřebovat:

švestková povidla
žloutek na potření
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze surovin vypracujeme v misce těsto. Na prkínku zpracujeme do bochníku a dáme do chladničky nejméně na dvě hodiny, lépe na celou noc.
  2. Těsto vyjmeme, rozdělíme na dvě části a vyválíme na plát 42 x 48 cm, který nakrájíme na proužky 8 x 7 cm.
  3. Na jednu polovinu dáme povidla, druhou stranu potřeme žloutkem a od té části kde je povidla stočíme do válečku.
  4. Spoj bude dole na plechu. Kraje dobře přitlačíme, aby nám povidla vytekla.
  5. Válečky poklademe na plech, na kterém máme pečící papír a pečeme při 180 asi 13 minut.
  6. Mají být bledé. Ještě teplé poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář