NejRecept.cz Zavařeniny Med Pampeliškový Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru
Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru
Recept Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   9.5.2017

Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru

Každoročně připravuji tento med, který je s přídavkem třtinového cukru. Je to docela zajímavá chuť a po prvním vyzkoušení už jiný ani nedělám. Je trochu rozdílný od toho klasického medu, do kterého se přidává obyčejný cukr, má takovou karamelovou příchuť. Zkuste si připravit, ještě stíháte nasbírat poslední kvítky pampelišky. Je to zcela jednoduché a zvládne to určitě připravit i začátečnice v kuchyni, která ještě takový med nedělala.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
400-450 ks
rozkvetlých pampeliškových květů
2 ks
citrónů
1 ks
pomeranč
2 litry
vody
2 kg
cukru (třtinový)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květy bez stonek čistě opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme je vodou.
  2. Citrony a pomeranč pořádně omyjeme, nakrájíme na kolečka, zbavíme je pecek a přidáme je do hrnce s pampeliškami. Vše dáme vařit.
  3. Od bodu varu vaříme asi 15 minut.
  4. Pak necháme směs vylouhovat do dalšího dne.
  5. Druhý den směs přecedíme přes plátno (nebo hustší cedník) do čistého většího hrnce. Do získané pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout.
  6. Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář