NejRecept.cz Polévky Husté polévky Minestrone Zeleninová polévka s kapáním a žampiony
Zeleninová polévka s kapáním a žampiony
Recept Zeleninová polévka s kapáním a žampiony
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
LENULKA    ·   10.4.2017

Zeleninová polévka s kapáním a žampiony

Jednoduchá polévka, kterou dělávám dost často. Doma ji máme velmi rádi. Hodně zeleniny - květák, mrkev, petržel, pórek, celer a už jsem přidávala i houby (je to jakoby na styl italské zeleninové polévky Minestrone, ale já přidávám ještě těstíčko na zahuštění, které připravuji z vajíčka, mléka a hladké mouky). Bez masa, takže vhodné i pro vegetariány a pokud budou připravovat bez těstíčka, tak tuto polévku mohou i vegani. Autor: Lenulka

Suroviny

Na polévku :

1/2
květáku
2 ks
mrkve
1 ks
petržel
1 ks
pórek
1/2 ks
celer
4 ks
žampiony
dle chuti
sůl
dle chuti
pažitka

Kapání :

1 ks
vejce
1 lžíce
mléka
dle potřeby
hladká mouka
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky a pórek na nudličky.
  2. Zeleninu dáme do hrnce do 1 litru vody a pomalu vaříme. Po chvilce přidáme žampiony nakrájené na plátky. Vaříme do změknutí zeleniny.
  3. Připravíme si kapání. Do hrnečku rozklepnu 1 vejce, přidám 1 lžíci mléka a sůl a podle velikosti vejce postupně přidávám mouku, až vznikne tekuté těstíčko, které odkapáváme přes vidličku do vařící polévky. Povaříme asi 3 minuty.
  4. Uvařenou polévku dochutíme ještě solí a nakrájenou pažitkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář