NejRecept.cz Dezerty Bábovky Netradiční vařená bábovka
Netradiční vařená bábovka
Recept Netradiční vařená bábovka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   17.3.2017

Netradiční vařená bábovka

Bábovka je velmi oblíbený sladký dezert po výborném obědě. Dělávám ji dost často, protože je velmi jednoduchá a velmi chutná. Přidávám do těsta sušené ovoce, nasekané oříšky, likér nebo jiné pochoutky, které mám doma v lednici nebo komoře. Tentokrát by jsem se s vámi chtěla podělit o recept na netradičně připravenou bábovku. Bábovka se nepeče, ale vaří a je neskutečně dobrá. Je jemná, vláčná, šťavnatá a nadýchaná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
75 min
Čas vaření
Suroviny
250 g
máslo
350 g
hladká mouka
100 g
kukuřičný škrob
200 g
moučkový cukr
6 ks
vejce
2 lžičky
prášku do pečiva
1 ks
citron - kůra
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky a bílky oddělíme. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme jeden žloutek po druhém, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva. Na závěr přidáme citronovou kůru a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme do bábovkové formy, kterou jsme pořádně vymastili a vysypali.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme formu s těstem (voda by měla být do 2/3 formy) a zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vaříme cca 75 minut.
  4. Uvařenou bábovku vyjmeme z hrnce, necháme vychladnout ve formě a až potom ji vyklopíme.
  5. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář