NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Vynikajíci obrácený jablečník
Vynikajíci obrácený jablečník
Recept Vynikajíci obrácený jablečník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   16.3.2017

Vynikajíci obrácený jablečník

Už asi sto let starý recept, který jste určitě jedli i vy. A pokud nemáte recept, tady je. Rada se podělím s inspirací na osvěžující a zároveň sladký koláček, který je pro mě ten nejlepší během teplejších dnů. Je sice s máslovým krémem, ale v kombinaci s nastrouhanými jablíčky je to super osvěžující. Nezapomeňte do nastrouhaných jablek přidat skořici, bez té to také není ono. Někdy vrch ozdobím i čokoládovou polevou a někdy ho pouze posypu nastrouhanou čokoládou. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
jablka
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
skořicový cukr

Těsto:

5 ks
vejce
200 g
moučkový cukr
250 g
polohrubá mouka
1 ks
prášek do pečiva
1 dcl
olej
1 dcl
teplá voda
2 PL
kakao

Náplň:

3 ks
zlatý klas
750 ml
mléka
250 g
másla
150 g
kr. cukr
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablka oloupeme a nastrouháme, vyždímáme a promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme připravená jablka.
  3. Vyšleháme žloutky s cukrem přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
  4. Vylijeme na jablíčka a dáme do vyhřáté trouby. Peču na 180 stupňů dozlatova. Je třeba sledovat troubu, je to cca 20-30 minut, záleží na tom, jak vám peče trouba.
  5. Z mléka a zlatého klasu uvaříme pudink. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme do vychladlého pudinku.
  6. Vychladlý koláč otočíme a na jablka namažeme krém. Na vrch nastrouháme čokoládu nebo polijeme čokoládovou polevou, už jak chcete.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář