NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou
Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou
Recept Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   15.3.2017

Dezert s jahodami, sněhovými pusinkami a šlehačkou

Už se těším na jahodovou sezónu, kdy si připravíme ty nejlepší dezerty jaké existují, tedy alespoň podle mě jsou jahodové dezerty nejlepší. Tento dezert je velmi populární v Anglii, je zcela jednoduchý a velmi chutný. Dezert si samozřejmě můžete připravit i s jiným ovocem, ale tradičně se připravuje s jahodami. Stejně si můžete šlehačku zaměnit za kopeček zmrzliny, hlavně v létě to dokonale osvěží. Je to dezert, který si umíte připravit i do 15 minut, pokud sněhové pusinky nebudete dělat doma, ale je zakoupíte v obchodě. Autor: Adkas

Suroviny

Na 6 sklenic:

16 ks
menší sněhové pusinky
500 ml
smetana ke šlehání
400 g
čerstvé jahody

Na pusinky:

4 ks
bílky
240 g
kr. cukr
špetka
sůl
4 PL
citronová šťáva na 1 bílek
1 lžička
solamyl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Pusinky:
    Bílky vyšleháme se špetkou soli. Přidáme postupně po lžících cukr a pořádně šleháme, dokud nedostaneme pěkně bílou lesklou pěnu, ve které zůstávají stopy od metliček mixéru.
  2. Pak přidáme citronovou šťávu a opět dobře šleháme. Nakonec přidáme solamyl a opět šleháme. Přeložíme bílky do cukrářského sáčku a nastříkáme na plech vyložený papírem pusinky.
  3. Sušíme v troubě prei 90 stupních cca 2 hodiny. Pokud jsou pusinky dobře usušené, dají se pěkně oddělit od papíru.
  4. Postup na přípravu dezertu:
    Z jahod si odebereme asi 100 g a rozmixujeme ponorným mixérem. Jahodovou hmotu můžete propasírovat i přes síto, abyste se zbavili jadérek.
  5. Odložíme stranou a vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky. Cukr nedáváme, pusinky jsou dost sladké.
  6. Na dno sklenice dáme mírně podrcené pusinky, přikryjeme šlehačkou a na vrch pokrájené jahody. Postup opakujeme, dokud nemáme sklenice plné. Ozdobíme odloženými jahodami a podáváme.

Můj blog: Adkas-tastyfood

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář