NejRecept.cz Dezerty Koláče Kokosové řezy s marmeládou - FOTOPOSTUP
Kokosové řezy s marmeládou - FOTOPOSTUP
Recept Kokosové řezy s marmeládou - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   20.3.2017

Kokosové řezy s marmeládou - FOTOPOSTUP

Minulého roku jsem doma dělala poprvé marmeládu ze slupky z červeného melounu. Recept jsem našla tady na webu a musím říct, že výsledek byl nad moje očekávání. Meloun jde u nás doma v létě na dračku jak se říká a bylo mi líto vyhodit tolik odřezků, tak jsem je takto spotřebovala a letos si to určitě zopakuji. Koláček s tímto džemem je opravdu skvělý a my máme velmi rádi kokos, takže jsem zabila dvě mouchy jednou ránou :) Autor: Izabela

Suroviny

Těsto: 3x

4 ks
celá vejce
4 PL
krystalový cukr
4 PL
hladká mouka speciál
1 KL
prášek do pečiva

Krém:

750 ml
mléko
1 bal.
zlatý klas
1 bal.
vanilka
200 g
kokos strouhaný
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr
2 PL
koňak

Poleva:

150 g
bílá čokoláda
1 PL
máslo
1 PL
olej
50 g
hořká čokoláda

Kromě toho:

250 ml
melounový džem z kůrky červeného melounu
4 PL
meruňkový džem domácí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravila jsem si těsto. Všechny 3 těsta jsou stejné. Pokud se pekl v troubě první korpus, utřené jsem si těsto na další korpus. Vejce s cukrem jsem utřela do pěny. Přidala jsem po lžíci smíchanou mouku s práškem do pečiva. Těsto jsem vylila na papírem vyložený plech. Peklo se 10 min., upečené korpusy jsem chladila na mřížce.
  2. Pokud se korpusy chladily, připravila jsem si krém. V mléce jsem utřela vanilku a zlatý klas. Uvařila jsem řídkou kaši. Ještě do horké kaše jsem vmíchala kokos a hned dala do nádoby se studenou vodou vychladit. Vyšlehala jsem si máslo s cukrem do pěny. V malých dávkách se do něj zamíchala vychladlou kokosovou kaši. Hotový krém jsem rozdělila na dvě stejné části.
  3. Sestavila jsem koláč. Na spodek jsem dala první korpus. Natřela jsem ho horkým meruňkovým džemem. Na džem jsem rozetřela první polovinu krému a položila jsem na to druhý korpus. Druhý korpus jsem rozložila džem z kůry červeného melounu, který jsem vařila loni.
  4. Na kůru jsem uložila druhou polovinu krému a položila jsem třetí korpus. Koláč jsem zatížila 4 kg soli a nechala ho do druhého dne v lednici. Ráno jsem udělala bílou polevu, polila jsem koláč a rozehřátou hořkou čokoládou jsem udělala cik-cak. Velmi chutný zákusek s vůní a chutí kokosu. Přeji vám dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář