NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí guláš
Hovězí guláš
Recept Hovězí guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
HeMiShEk HeMiShEk    ·   8.3.2017

Hovězí guláš

Když oběd, tak pořádný. U nás doma si zažádali nějakou omáčku s velmi chutným masem a co může být chutnější než domácí hovězí guláš podávaný s knedlíkem. Knedlík je sice kupovaný, nechtělo se mi připravovat těsto, nechat ho kynout a pak pařit, tak jsem zvolila tuto mnohem jednodušší cestu a šla jsem do obchodu. Příště udělám domácí, aby to bylo opravdu na 100%. Autor: HeMiSHEk

Suroviny
600 g
hovězí kližky
3 ks
cibule
2 lžíce
sádla
1 lžíce
rajčatového protlaku
5 stroužků
česneku
mletá sladká paprika
sůl, pepř
drcený kmín
majoránka
voda nebo vývar
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Necháme chvíli uležet.
  2. Na sádle si začneme smažit cibuli do hnědo červena. Během toho přisypeme drcený kmín. Stále mícháme ať se nám to nepřipálí. Přisypeme papriku a rychle mícháme a až se rozpustí přidáme protlak. Krátce osmahneme a přilijeme vodu nebo vývar.
  3. Do takto připraveného základu vložte maso a pod poklicí duste do změknutí masa. Já použila papiňák. Jakmile je maso měkké můžeme dolít vývar nebo vodu podle požadovaného množství omáčky. Zahustit můžeme starým nadrobeným chlebem.
  4. Nakonec přidáme rozdrobenou majoránku a necháme kratince povařit. Podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem. Přeji dobrou chuť.=)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář