NejRecept.cz Dezerty Moučníky Skořicoví šneci v karamelové omáčce
Skořicoví šneci v karamelové omáčce
Recept Skořicoví šneci v karamelové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   31.10.2014

Skořicoví šneci v karamelové omáčce

Smetanovo-karamelová omáčka spolu s chutí skořice přivede Vaše chuťové pohárky do šílenství. Vyzkoušejte tuto kombinaci a uvidíte, že neodoláte ani na podruhé!

Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
polohrubá mouky
125 ml
mléko
15 g
čerstvé droždí
1 ks
vejce
2 lžíce
máslo
1/2
lžičky sůl
40 g
máslo
2 lžičky
skořice
40 g
hnědý cukr
50 g
kr. cukr
200 ml
smetana ke šlehání
100 g
ořechy (kešu, pekanové ořechy, ...)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do misky si prosejeme mouku. Do teplého mléka si rozdrtíme droždí a necháme odstát cca 15 minut. Následně ho přidáme do mouky spolu se solí, 2 lžícemi rozpuštěného másla, vajíčkem a spolu smícháme.
  2. Připravené těsto rozválíme na moukou posypenej desce (35 x 25 cm). Namažeme ho měkkým máslem (40 g), posypeme skořicí a hnědým cukrem. Stočíme do rolky a nakrájíme řezy (cca 2,5 cm).
  3. Ukládáme do formy na pečení. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů cca 20 - 25 minut.
  4. Ořechy si osmahneme na pánvi a necháme vychladnout. Nasekáme je na menší kousky.
  5. Připravíme si karamelovou omáčku. Do hrnce nasypeme cukr (50 g) a necháme ho rozpustit. Když vidíme, že se nám cukr zkaramelizovat přilijeme ohřátou smetanu a za stálého míchání spojíme.
  6. Takto připravenou karamelovou omáčku nalijeme do formy s upečenými šnekmi a posypeme opraženými ořechy. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář