NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou
Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou
Recept Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
luckazubata luckazubata    ·   17.2.2017

Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou

I zdravá strava dokáže potěšit naše chuťové pohárky. Sladké dobroty bez výčitek si můžete dopřát ve správném množství i každý den. Bílou mouku nahradíme moukou z ovesných vloček, přidáme zdravé ovoce - banán, hrušku, cukr nahradíme skvělou alternativou, medem a pokud přidáte i špetku skořice, bude to tedy dobrota. Alespoň mně to takto chutná, proto vřele doporučuji vyzkoušet. Autor: LuckaZubata

Suroviny
120 g
ovesných vloček
100 g
vlašských ořechů + trocha do hruškové směsi
1 ks
hruška
2 ks
vejce
1 ks
banán
cca 150 g
jogurt
4 lžíce
medu
2 lžičky
prášku do pečiva
skořice
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce si vyšleháme s medem do pěny, přidáme banán a jogurt a pořádně prošleháme. Přidáme skořici, rozemleté vločky a ořechy a nakonec prášek do pečiva. Dle naší chuti dosladíme.
  2. Těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Dále si rozmixujeme hrušku se skořicí a ořechy a tuto směs nalijeme sem tam na buchtu.
  3. Špejlí mírně promícháme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 45-60 minut. Vyzkoušíme špejlí.
  4. Ještě horké poklademe kvalitní hořkou čokoládou a stěrkou rozetřeme v polevu. Můžeme posypat kokosem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář