NejRecept.cz Dezerty Moučníky Margotové řezy s kaštanovým krémem
Margotové řezy s kaštanovým krémem
Recept Margotové řezy s kaštanovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   14.2.2017

Margotové řezy s kaštanovým krémem

Pokud máte chuť na tyto řezy, musíte být trpělivý. Trpělivost, jak se říká, růže přináší :). Krém se dělá na styl pařížana, proto je třeba šlehačku uvařit, přidat kaštany a nechat rozpustit. Pak na druhý den šleháme pořádně vychlazené. Je to luxusní krém, doslova se rozplývá na jazyku. Vrch koláčku posypeme nastrouhanou margot čokoládkou. Je to nebíčko v tlamičce jako tomu říká můj manžel :)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

2 hrnky
polohrubé mouky
1 hrnek
cukru
1/2 hrnku
oleje
3 ks
vejce
1 hrnek
mléka
1 bal.
prdopeč
2-3 lžíce
kakaa

Krém:

2 bal.
šlehačky 33%
2-3 bal.
ledové kaštany-čokoláda

Na posyp:

Margot čokoládu (1-2 ks)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Den do předu si uděláme krém, šlehačku dáme vařit a přidáme do ni kaštany, necháme čokoládu rozehřát a vaříme 1 minutu, necháme zchladit do druhého dne.
  2. Druhý den umícháme ze surovin těsto a dáme péct na 170 °C na 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí, po vychladnutí natřeme celou plochu krémem (kdyby byl krém řídký, můžeme zašlehat ztužovač nebo trochu tvarohu).
  3. Povrch posypeme strouhanou Margotkou (čokoláda).

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář