NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Valašské frgály - vyzkoušejte tento můj osvědčený recept na tvarohový koláč s drobenkou
Valašské frgály - vyzkoušejte tento můj osvědčený recept na tvarohový koláč s drobenkou
Valašské frgály - vyzkoušejte tento můj osvědčený recept na tvarohový koláč s drobenkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   7.2.2017

Valašské frgály - vyzkoušejte tento můj osvědčený recept na tvarohový koláč s drobenkou

Kynuté těsto, tvarohová nádivka a na vrchu křupavá drobenka. Někdo tyto koláče nazývá i valašské frgály, nádivku obměňují, používají například ořechy, mák, povidla, no všechno možné možné, co najdou doma v lednici nebo v komoře. Mně nejvíce chutná tvarohový a s povidly. Ať se líbí, vyzkoušejte tento můj osvědčený recept na tvarohový koláč s drobenkou. Přidat můžete například i rozinky nebo mandle. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
125 ml
vlažného mléka
1 ks
vejce
50 g
másla
50 g
kr. cukru
10 g
droždí
2 PL
oleje
1 lžička
rumu
špetka
soli

Náplň:

250 g
měkkého tvarohu
200 g
zakysané smetany
1 PL
moučkového cukru
1 PL
vanilkového pudinkového prášku

Drobenka:

50 g
másla
50 g
hrubé mouky
50 g
kr. cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a rum a necháme vzejít kvásek.
  2. Ke kvásku přidáme vejce, mouku, rozehřáté máslo, olej a sůl. Zpracujeme hladké těsto, případně přidáme mouku a necháme 1,5 hodiny kynout.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou rozválíme do kruhu a ten potřeme tvarohem smíchaným se smetanou, cukrem a pudinkovým práškem.
  4. Na drobenku smícháme všechny tři suroviny do sypké směsi a koláče jí posypeme. Dáme péct na 180 °C dozlatova. Hotové sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
TRNAVANKA    ·   15.10.2022   ·   Odpovědět   ·  

miluju tyto koláče,jsou super

NejLucka NejLucka    ·   29.10.2022   ·   Odpovědět   ·  

díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář