NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové s dušenou mrkví
Vepřové s dušenou mrkví
Recept Vepřové s dušenou mrkví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   27.1.2017

Vepřové s dušenou mrkví

Zeleninka při hlavním jídle u nás doma na talíři nesmí chybět. Nejlepší je samozřejmě syrová, ale tak připravuji ji i na páře nebo dusím na pánvi. K masu a bramborám se dokonale hodí vařená mrkev, zahuštěná trochou mouky. Určitě vyzkoušejte, vždyť i o zdraví je třeba pečovat a každý den si dopřát jídlo plné vitamínů. :) Autor: Adddy

Suroviny

Maso:

500 g
vepřové kýty
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
grilovací koření
1 PL
hladké mouky

Mrkev:

5 ks
větších mrkví
dle chuti
sůl, cukr
1 PL
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kýtu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Pečeme při 180 °C přikryté asi hodinu. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a do výpeku zamícháme hladkou mouku.
  2. Plátky vrátíme zpět a ještě chvíli pečeme odklopené.
  3. Mrkev oškrabeme a nastrouháme na nudličky. Uvaříme ve slané vodě do měkka.
  4. Poté ochutíme cukrem dle chuti, poprášíme 1PL hladké mouky a prohřejeme. Podáváme s bramborem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář