NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Bavorské vdolky
Bavorské vdolky
Recept Bavorské vdolky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   5.2.2017

Bavorské vdolky

Vdolečky, vdolečky a ještě jednou vdolečky :). Nyní jsou u nás doma tento týden podruhé. K tomu kyselá zelná polévka a oběd jako vyšitý. Pamatuji si když jsem byla malá a mamka dělávala koblihy k čočkové polévce. To byla ale dobrota. Samozřejmě, tehdy jsme je měli bez šlehačky, dnes už u nás nesmí chybět ani šlehačka a někdy dokonce dělávám i pěnu z bílků, která se šlehá nad párou a pak se přimíchá marmeláda. Autor: Adddy

Suroviny
1/2 kg
hladké mouky
5 dkg
rozpuštěného másla
3-4 ks
žloutky
5 dkg
cukru
dle chuti
rum, citr. šťáva
půl kostky
droždí
vlažné mléko na zadělání
marmeláda, šlehačka na ozdobení
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mísy dáme hladkou mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, cukr, rum, citr. šťávu, droždí, zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Těsto pak vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme skleničkou kolečka, každé uvnitř roztrhneme, aby vznikla dirka.
  3. Na pánvičce rozpálíme olej, zmírníme teplotu a kolečka smažíme z každé strany do zlatova.
  4. Pomažeme borůvkovou marmeládou, ozdobíme šlehačkou. Dobrou chuť :)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář