NejRecept.cz Grilování a BBQ Špízy Špízy z hovězího líčka
Špízy z hovězího líčka
Recept Špízy z hovězího líčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Morjana Morjana    ·   18.1.2017

Špízy z hovězího líčka

Jeden z mnoha jednoduchých receptů, které dělávám tehdy, když nemám čas. Někomu se může zdát divné, že vážím i olej, ale pro začátečnice, které hledají nové recepty (jak jsem začínala i já a nevěděla jsem, kolik čeho přidat a bála jsem se, jestli to vůbec bude jedlé) to bude určitě nápomocné. Na špízy můžete použít cokoliv, od kuřecího po vepřové maso, papriku, cibuli, brambory, houby, dokonce i rajčata nebo klásek kukuřice. Autor: Morjana

Suroviny

1 porce:

100 g
hovězích líček
50 g
cibule
75 g
papriky
300 g
brambor
50 ml
mléka
2,5 g
másla
trocha
žampionu
1 ks
červená cibule
5 g
řepkového oleje
10 ks
malých žampionů
1 ks
šalotku (červená cibule)
max. kávová lžička sojové omáčky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hovězí líčka nakrájíme na kostky.
  2. Nakrájíme na hrubo papriku a cibuli.
  3. Z toho vytvoříme špízy, které lehce osolíme a necháme chvíli v chladu lehce odležet.
  4. Mezitím si připravíme brambory – oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě.
  5. Do předehřáté trouby na 180° C vložíme odleželé špízy, které ještě lehce postříkáme olejem ve spreji.
  6. Pečeme po dobu 10 až 12 minut.
  7. Mezitím uděláme z uvařených brambor, mléka a másla kaši.
  8. Připravím si na půlkolečka cibuli a orestujeme společně se žampiony a troškou sojové omáčky.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář