NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblížky plněné domácím džemem
Koblížky plněné domácím džemem
Recept Koblížky plněné domácím džemem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   12.1.2017

Koblížky plněné domácím džemem

Tento týden jsem tyto koblihy dělala podruhé. Poprvé jsem plnila čokoládou a teď, dnes jsem plnila domácí marmeládou, kterou jsem dělala ještě v létě. Zásoby docházejí, už je načase, aby zima odešla a znovu se urodilo ovoce :) Není nad domácí marmelády, čalamády, zavařeniny, ... všechno domácí je mnohem lepší než kupované :) Tyto koblihy zmizely z talíře za pár minut. U nás doma zakazuji jíst pokud peču, protože stále když se otočím od pánve, talíř je prázdný :D

Suroviny
500 g
polohrubá mouka
20 g
čerstvé droždí
220 ml
mléka
90 g
zakysaná smetana
70 g
moučkový cukr
2 ks
žloutky
20 g
máslo
1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
citronová kůra
1 PL
rum
podle chuti
vanilka
marmeláda na plnění
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. V troše mléka rozpustíme lžičku cukru, přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme ve velké misce, přidáme kvásek a rukama nebo dřevěnou vařečkou vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
  2. Po vykynutí těsto přendáme na pomoučenou pracovní desku, rozválíme na tloušťku cca 0,5-1 cm a pomocí okrouhlé formičky nebo sklenice vykrojíme koblihy.
  3. Do středu navrstvíme domácí marmeládu a koblihy uzavřeme.
  4. Takto připravené koblihy zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout půl hodinu.
  5. Po půl hodině koblihy ukládáme do horkého oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Vysmažené ukládáme na papírový ubrousek a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář