NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Salát s kuřecím masem a pomerančem
Salát s kuřecím masem a pomerančem
Recept Salát s kuřecím masem a pomerančem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   3.1.2017

Salát s kuřecím masem a pomerančem

Jen tak zlehka po Vánocích. Jemné kuřecí masíčko marinované v marinádě a opečené na trošce olivového oleje s chutnou lehkou zeleninou. Já přidávám do salátů i pár kapek citrónové šťávy, aby byl svěží a pokud nenajdu doma citron šoupnu tam pomeranč. Zkuste a uvidíte, že tato kombinace zeleniny, ovoce a kuřecího masíčka vám zachutná. Samozřejmě křupavá bagetka a pár kapek balsamica nesmí také chybět. Autor: Rebeka (Naďa I.)

Suroviny

Na maso:

200 g
kuřecích prsou
1 lžička
kvalitní sojové omáčky
1 lžička
worcersterské omáčky
2 lžičky
koření Čarodějka
2 lžíce
olivového oleje
2 lžíce
pomerančové šťávy
2 lžičky
solamylu

Na salát a zálivku:

150 g
směsi listových salátů /čekanka, ledový salát, rukola.../
kousek
pomeranče
1 lžíce
tekutého medu
2 lžíce
pomerančové nebo citronové šťávy
dle chuti
sůl, čerstvě drcený pepř
2 lžíce
olivového oleje
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme ingredience na marinádu, řádně promícháme a necháme minim, hodinu odležet.
  2. Pak na trošce rozpáleného oleje restujeme z obou stran 7 minut. Podle potřeby dosolíme.
  3. Suroviny na zálivku prošleháme metličkou.
  4. Na talíř dáme salát, přelijeme zálivkou, přidáme maso a kosky pomeranče. Můžeme zakápnout balzamikovým krémem.
  5. Podáváme s rozpečenou bagetkou.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář